Naturmediciner i förkylningstider

Nu är det verkligen högtryck för alla irriterande förkylningar. De dyker upp som ett brev på posten.. ja eller som ett mail i mobilen. Den långa hösten och vintern är nog så tråkig i sig själv utan förkylningssymptom. Det är ju inte sagt att naturlig medicin som örter och andra livsmedel, helt botar den envisa förkylningen. Det kan självklart behövas lite starkare doningar i form av penicillin och andra medikamenter.

Naturmediciner

Ta till en huskur för att lindra snuva och halsont

Det finns gott om tips och råd om gamla knep och huskurer, som man kan ta till för att underlätta sina förkylningssymptom. Medicinalväxter är något som har funnits sedan tidernas begynnelse och tron är fortfarande stor på deras påverkan. En liten omtyckt rot är ingefäran, som innehåller mycket gott. Om man frågar en läkare, så hjälper det inte något vidare. Kanske är det bäst att testa själv istället. Riv en bit ingefära och fyll på med varmt vatten, lite citron passar även perfekt till. Ingefäran har alltid använts mycket som medicinalväxt i bl.a. Asien. Citronen sägs vara antiseptisk och innehåller massor av C-vitamin som är bra när man känner sig hängig. Drycken med ingefära och citron känns både värmande och lenande i halsen.

Ingefära och citrondryck

Den nyttiga vitlöken

Kanske inte alla känner till det faktum att den lilla vitlöken faktiskt har godkänts som naturläkemedel i Sverige. Framförallt då för att lindra symtom vid förkylning. Vitlöken innehåller allehanda godsaker som A, B och C vitamin och mycket mer. Om man inte vill tugga i sig klyftorna, så finns det praktiska kapslar att ta till istället.

Prova vitlökskapslar

Det finns ett antal olika varumärken, när det gäller naturmedicinen vitlökskapslar. Den Vitlöksplanta tecknad medicinalväxtgemensamma nämnaren är att de innehåller extrakt från vitlök. När vitlöken har torkats och behandlats för att hamna i kapseln, minskar även den otrevliga lukten.

Avslutningsvis om vitlöken, så har den varit mytomspunnen i många århundraden. Folktron säger att den även ansågs att mota bort häxor och vampyrer förr i tiden.. det får vi dock låta vara osagt. Dock är det lite spännande att tänka sig att den lilla stinkande löken även användes även av de gamla nordiska vikingarna!