Örter för naturlig smärtlindring

Det finns många örter som traditionellt har använts för att läka. Faktum är att den moderna medicinen har lånat många av sina smärtlindrande läkemedel från växter. Några av de vanligaste örterna som används för naturlig smärtlindring är ingefära, pilbark och gurkmeja.

Om du överväger att använda örter för naturlig smärtlindring är det viktigt att först tala med din vårdgivare. Vissa örter kan interagera med mediciner du tar eller har andra biverkningar. Örter regleras inte av den livsmedels- och läkemedelsmyndigheten, så det är viktigt att välja en produkt från en välrenommerad källa. Leta efter produkter som är certifierade ekologiska och fria från föroreningar. Fungerar inte örterna så kan en runda patiens online eller Uno med några vänner vara en lika bra smärtlindring, kom ihåg läsa på dina Uno regler innan ni börjar spela!

Det finns en mängd olika örter som traditionellt har använts för naturlig smärtlindring. Några av dessa örter är:

1. Ingefära

Ingefära har länge använts som ett växtbaserat botemedel mot olika typer av smärta, inklusive menstruationskramper, huvudvärk och artrit. Man tror att det fungerar genom att minska inflammation och svullnad.

2. Kamomill

Kamomill har också använts i århundraden som en naturlig smärtlindring. Dess lugnande och lugnande effekter kan hjälpa till att lindra muskelspasmer, huvudvärk och andra typer av smärta.

3. Pepparmynta

Pepparmynta har starka antiinflammatoriska egenskaper som gör den till ett utmärkt val för behandling av migrän och spänningshuvudvärk. Inhalera dendu kan dricka det som te eller applicera det lokalt på tinningarna för att lindra.

4. Lavendel

Lavendelolja är välkänd för sina avslappnande och lugnande effekter. Den kan också vara till hjälp för att minska smärta, inklusive huvudvärk, muskelvärk och menstruationskramper.

5. Rosmarin

Rosmarin har starka antiinflammatoriska egenskaper som gör det till ett effektivt växtbaserat botemedel mot olika typer av smärta, inklusive artrit, migrän och spänningshuvudvärk.

6.Videbark

Videbark är en annan ört med antiinflammatoriska egenskaper. Den aktiva ingrediensen i pilbark, salicin, liknar aspirin och kan vara till hjälp för att lindra huvudvärk, muskelsmärta och artrit.

7. Gurkmeja

Gurkmeja är en annan ört med antiinflammatoriska egenskaper. Dess aktiva ingrediens, curcumin, har visat sig vara effektiv för att minska inflammation och smärta i samband med tillstånd som artros och reumatoid artrit.

8. Capsaicin

Capsaicin är den aktiva beståndsdelen i chilipeppar som ger dem sin hetta. Det kan också hjälpa till att lindra smärta genom att minska inflammation och neuropatisk smärta, till exempel i samband med bältros.

9. Kava kava

Kava kava är en ört som traditionellt har använts för sina lugnande och avslappnande effekter. Den kan också vara till hjälp vid behandling av ångest, som ibland kan vara en utlösande faktor för huvudvärk och andra typer av smärta.

10. Johannesört

Johannesört är en ört som traditionellt har använts för att behandla depression. Den kan dock också vara till hjälp vid behandling av nervsmärta, som den som är förknippad med fibromyalgi och migränhuvudvärk.

Sammanfattning

När du använder örter för naturlig smärtlindring ska du se till att följa instruktionerna på etiketten. Vissa örter måste tas i flera veckor innan du märker någon effekt. Om du inte märker någon förbättring efter några veckor kan du prata med din vårdgivare om att prova en annan ört eller ett annat tillskott.