Alkoholförgiftning

alkohol

Så hära i somriga semestertider så är alkohol en stor del av många personers vardag så vi tänkte att vi går igenom farorna och symptomen för alkoholförgiftning så att ni där ute har lättare att upptäcka det och ta hand om varandra på ett bättre sätt.

Vad är alkoholförgiftning

Alkoholförgiftning är en form utav drogförgiftning, det går inte att sätta ett mått på när en person är förgiftad eller inte eftersom att vi alla är olika och därför också reagerar på helt olika sätt. Det finns väldigt många olika saker som kan påverka hur mycket vi tål, allt ifrån vad och hur mycket du har ätit den dagen till hur personen i fråga mår rent fysiskt eller psykiskt. Några vanliga symptom på alkoholförgiftning är när personer börjar bete sig väldigt aggressivt eller att personen blir deprimerad och i allmänhet beter sig annorlunda än vad den normalt brukar göra. När det börjar gå rejält överstyr så kommer medvetandet att sjunka hastigt och personen kommer förmodligen att somna efter ett tag.

Hur hanterar man alkoholförgiftning?

I mildare fall så kan det som behövs bara vara lite sömn, se bara till så att personen ligger på sidan och sover så att hen inte kan kvävas i sina egna spyor. I alla andra fall så ska du få personen till ett sjukhus så snabbt som möjligt där de kan magpumpa och hålla koll på personen.